субота, 10 травня 2008 18:51

В Одесі побилися єпископ УПЦ КП і священик УАПЦ

Колишній єпископ Одеський і Балтський Української автокефальної православної церкви Яків (Макарчук), а в даний час священик УПЦ Київського Патріархату побив священика УАПЦ, ветерана війни в Афганістані отця Ярослава (Бугринця), повідомляє офіційний сайт Патріархії УАПЦ.

Як наголошується в повідомленні, єпископ Яків у присутності працівників міліції і членів громади прихожан УАПЦ завдав священикові два удари в обличчя, а після цього заявив: "Це я вершу земний суд".

Побиття відбулося біля храму Юрія Переможця, який рішенням суворовського районного суду Одеси був повернений Українській Автокефальній Православній Церкві. Тривалий час його займали представники УПЦ КП.

Єпископа Якова працівники міліції затримали і відвезли в Хаджебєєвський райвідділ міліції. "Проте через дві години він знову з"явився біля приміщення храму і почав погрожувати, що прихожан УАПЦ "викидатимуть працівники спецпідрозділу "Беркут", - підкреслюється в повідомленні.

Протоієрей Ярослав наразі шпиталізований в одеську лікарню з діагнозом струс мозку.

Коментуючи в інтерв"ю прес-службі УАПЦ, отець Ярослав висловив здивування з приводу поведінки єпископа Якова: "Я думаю, що я не перший священик якого він побив. У таких випадках він колись використовував навіть лопату. На цей раз його нахабство вразило. Він вдарив мене в обличчя привселюдно, при працівниках міліції, адвокатах, при священиках і прихожанах. Після цього було б правильно відмовитися від виконання обов"язків єпископа. Це ганьба. У нього краще б вийшло бути боксером, або в кримінальній бригаді".

Благочестивий УАПЦ в Одесі протоієрей Костянтин (Полікопа) назвав "антилюдським" факт побиття єпископом УПЦ КП Яковом священика УАПЦ отця Ярослава і висловив сподівання, що його поведінка "буде належним чином оцінена працівниками правоохоронних і судових органів".

"Можу також висловити переконання, що таким єпископам не місце у церковному вівтарі", - вважає отець Костянтин, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі побилися єпископ УПЦ КП і священик УАПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі