четвер, 24 січня 2008 18:42

В НУ-НС звинувачують Гриценка у невдячності

Відхилення комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони законопроекту про створення Національної гвардії народний депутату країни (фракція "Наша Україна – Народна Самооборона") Михайло Полянчич називає "політичною неграмотністю".

Про це Полянчич заявив у коментарі сайту RAZOM, текст якого передано УНІАН.

" Гриценко ще будучи міністром оборони під час передвиборчої кампанії всюди наголошував на необхідності створення Національної гвардії", - зазначив Полянчич.

Зокрема, за його словами, голова профільного комітету ВР Анатолій Гриценко сам неодноразово говорив про те, що Національної гвардія існує в усьому світі, і що ця структура завжди підпорядкована главі держави.

"Коли він сьогодні перестав очолювати відомство, почалися образи. Я такі речі розцінюю як політичну неграмотність", - заявив Полянчич, додавши: "Говорити одне, а робити протилежне – неправильно".

Вчора, 23 січня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони відхилив поданий Президентом України Віктором Ющенком законопроект щодо створення Національної гвардії.

Як зазначив голова комітету Гриценко, комітет вдруге розглядав цей законопроект, а перед цим отримав висновок Головного науково-експортного управління парламенту, де на кількох сторінках було викладено застереження щодо цього законопроекту.

"Законопроект сирий і потребує доопрацювання, коли він буде доопрацьований - ми його розглянемо", - сказав Гриценко, додавши, що всі члени комітету одностайно проголосували проти підтримки законопроекту, за винятком одного депутата, який утримався.

Президент України Ющенко подав до ВР і визначив як невідкладний проект закону України "Про Національну гвардію України", яким передбачено створення Національної гвардії на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх військ.

Зараз ви читаєте новину «В НУ-НС звинувачують Гриценка у невдячності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі