понеділок, 08 жовтня 2007 15:22

В неділю на Майдані зберуться тисячі прихильників і супротивників УПА

10 громадських організацій і 1 партія подали заявки до Київської міської державної адміністрації на проведення масових акцій у центрі Києва 14 жовтня.

Про це говориться у повідомленні Головного управління внутрішньої політики Київміськадміністрації.

Зокрема, з 7:00 до 23:00 на Майдані Незалежності мають намір провести свої акції: Ленінський комуністичний союз молоді - антифашистський мітинг, організація "Народна варта" - святкування 65-ї річниці створення Української повстанської армії, організація "Реформація" - святковий концерт.

Орієнтовну кількість учасників цих акцій організатори не вказали.

Благодійний фонд "Соборність" планує провести фестиваль народної пісні "Повстанська варта" з 14:00 до 17:00 на Майдані.

Крім того, заявки на проведення з 8:00 до 23:00 на Хрещатику та Майдані святкових заходів з нагоди 63-ї річниці визволення України від німецьких загарбників подали міське відділення Всеукраїнського союзу радянських офіцерів і Всеукраїнський союз жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України".

Вони заявили участь у своїх акціях відповідно 1 тис. і 300 осіб.

У той же час компанія "Кращий шлях" подала заявку на святкування Покриви на Михайлівській площі, не вказавши у заявці точний час і кількість учасників.

На Софійській площі з 9:30 до 11:30 має намір провести урочисту присягу організація "Українське козацтво", заявивши участь 250 осіб.

При цьому організації Світовий ювілейний оргкомітет і "Центр національного відродження Києва" подали заявки на проведення з 12:00 до 15:00 на Софійській площі відповідно віче та святкування 65-ї річниці УПА.

Світовий ювілейний комітет повідомив, що віче відбудеться за участю представників церков, ветеранів УПА, політичних і громадських діячів.

Центр заявив участь у святкуванні 8 тис. осіб.

У свою чергу, міське відділення Комуністичної партії подало заявку на проведення торжеств з нагоди річниці визволення України від німецьких загарбників з 8:00 до 23:00 на Бессарабській та Європейській площах, Хрещатику та Майдані.

КПУ заявила участь 10 тис. осіб, передають "Українські новини".

Зараз ви читаєте новину «В неділю на Майдані зберуться тисячі прихильників і супротивників УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі