субота, 31 жовтня 2020 05:14

В МЗС України назвали умову початку діалогу з опозицією Білорусі

В МЗС України назвали умову початку діалогу з опозицією Білорусі
В МЗС думають про зустріч з опозицією Білорусі. Фото: РБК

Перш ніж вступити в діалог з білоруською опозицією, треба почути їхню позицію щодо України, російської агресії та окупації Криму.

"Україна веде постійний діалог з білоруським народом - обмінюється словами підтримки, приймає рішення на підтримку білоруського народу, це теж діалог. Ми готові вести діалог із лідерами білоруської опозиції. Але як міністр закордонних справ я маю, перш ніж вступити в цей діалог, чітко переконатися: якою буде позиція цих людей стосовно України, стосовно російської агресії, окупації Криму в разі, якщо вони прийдуть до влади", - глава МЗС Дмитро Кулеба сказав у коментарі програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Міністр запевнив, що Україна в жодному разі не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі, але хоче чітко розуміти, яку політику сповідуватимуть лідери опозиції, якщо вони стануть владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь закрила наземний кордон для українців: у МЗС дали роз'яснення

У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимність.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС України назвали умову початку діалогу з опозицією Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі