пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:13

В МЗС Росії Порошенку побажали успіху

В МЗС Росії Порошенку побажали успіху

Російська сторона бажає новопризначенному міністрові закордонних справ України Петру Порошенку успіху "при виконанні тих складних завдань, які він вирішуватиме як міністр".

Про це сказав офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко.

Торкаючись питання, як вплине на розвиток російсько-українських відносин призначення Порошенка очільником українського МЗС, дипломат відзначив:

"Зрозуміло, ми уважно віднеслися до факту затвердження кандидатури Порошенка на пост глави українського зовнішньополітичного відомства. За день до цього ми провели дуже конструктивну зустріч з нашими українськими партнерами.

Делегацію очолював в.о. міністра закордонних справ України, Хандогій. Ми виходимо з того, що спадкоємність лінії, яку ми бачили в особі керівництва МЗС, буде продовжена, тобто буде збережена спадкоємність.

Ніяких революційних перетворень, я маю на увазі, з погляду вищого керівництва України, здається, не сталося, тому ми виходитимемо з того, що ті останні домовленості, які у нас є з українською стороною, вони залишаються в силі, і вони будуть реалізовані в конкретні справи".

"Ви знаєте, що в Харкові ми домовилися про проведення цілої низки контактів на різних рівнях, зокрема проведенні політичних контактів із заступниками міністрів закордонних справ двох країн і так далі.

Тому виходимо з того, що спадкоємність буде збережена, і ми зможемо продовжувати повномасштабну співпрацю з МЗС України, яке тепер уже очолює Порошенко. Бажаємо йому успіху при виконанні тих складних завдань, які він вирішуватиме в цій якості", - підкреслив Нестеренко.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров привітав Порошенка з призначенням на посаду міністра закордонних справ України.

У поздоровленні Лавров висловив переконання в тому, що розвиток діалогу зовнішньополітичних відомств Росії і України сприятиме поглибленню добросусідських відносин між двома державами.

Крім того, глава російського зовнішньополітичного відомства переконаний, що призначення Порошенка також сприятиме зміцненню міжнародної безпеки, побудові єдиної Європи без розділових ліній, розширенню співпраці на просторі СНД.

Нагадаєамо, що Порошенко був призначений керівником українського МЗС 9 жовтня.

Як відомо, він доводиться кумом нинішньому президенту України Віктору Ющенку.

За матеріалом: Ліга
Зараз ви читаєте новину «В МЗС Росії Порошенку побажали успіху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі