вівторок, 29 вересня 2020 22:48

В МЗС Білорусі відреагували на зустріч Макрона з Тихановською

В МЗС Білорусі відреагували на зустріч Макрона з Тихановською
МЗС Білорусі оголосило про санкції у відповідь щодо країн Балтії. Фото: Reuters

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз заявив, що зустріч президента Франції Еммануеля Макрона з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською не матиме ніякого практичного сенсу.

Про це повідомляє Белта.

"Ви знаєте, порядок денний візиту Президента Франції Макрона в литовську столицю не особливо дивує. В принципі, створюється стійке відчуття, що в Литві з'явилася нова визначна пам'ятка, яку всім обов'язково нав'язують для відвідування. З професійної точки зору скажу, що не потрібно тішити себе ілюзіями. Деякі поспішні контакти з дивними суб'єктами не мають і не матимуть ніякого практичного сенсу. У дипломатії досить усіма визнаних цивілізованих інструментів, за допомогою яких можна вести діалог і відстоювати інтереси. Ці інструменти набагато ефективніше, ніж спроби грубого тиску і нав'язування своєї волі сусідові", - зазначив Глаз.

Прес-секретар наголосив, що зовнішня політика Білорусі завжди базувалася на міжнародному праві і інших цілком зрозумілих, логічних принципах. Це державний інтерес і конкретні інтереси людей, інтереси бізнесу, торгівлі, безпеки, інфраструктури і так далі. Така відкрита і зрозуміла позиція, за словами прес-секретаря, зрозуміла і партнерам Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членкиня координаційної ради Світлана Алексієвич покинула Білорусь

Як зазначається, МЗС Білорусі оголосило про санкції у відповідь щодо країн Балтії.

"На цьому фоні нам, наприклад, складно коментувати алогічні емоційні рухи тіла, часом межують з істерикою, наших балтійських сусідів. Розширили санкційні списки... Що ж, з сьогоднішнього дня, як і обіцяли, ми також вводимо в дію відповідні симетричні обмежувальні заходи щодо кожної з цих країн", - заявив представник білоруського МЗС.

11 вересня лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала всім охочим вступити до координаційної ради, на яку чинить тиск влада Білорусі. Про це вона разом із довіреною особою Ольгою Ковальковою заявила у відеозверненні в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС Білорусі відреагували на зустріч Макрона з Тихановською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі