понеділок, 06 липня 2009 16:17

У Москві назвали ідіотизмом заяви Ющенка

У Москві назвали ідіотизмом заяви Ющенка

Слова українського президента Віктора Ющенка про недружній характер деяких російських проектів в Україні викликали обурення в Москві.

Влада російської столиці, яка відкрила в Севастополі культурно-діловий центр, запевнила, що їхні ініціативи корисні і для росіян, і для українців. Україні слід було б взяти їх на озброєння, а не "піддавати анафемі", заявили в уряді Москви.

У неділю Ющенко, відповідаючи на запитання про своє ставлення до проектів, подібних до Дому Москви в Севастополі, назвав їх "провокацією проти України". Він заявив, що правоохоронним органам варто перевірити діяльність російських гуманітарних і освітніх проектів на відповідність до українського законодавства.

"Коли ми говоримо про становлення держави, очевидно, проти України будуть десятки проектів, щоб вона не відбулася, - цитує президента NEWSru.ua. - Достатньо часто сьогодні, у тому числі і в російських ЗМІ, називають Україну або штучною державою, або випадковою державою".

"Це проекти недружні, - зазначив Ющенко. - Це проекти, які налаштовані не тільки проти держави в цілому, проти вас, проти вашої сім`ї, проти ваших дітей. Це ті проекти, які приносять нестабільність, чвари".

У Москві з такою постановкою питання не погодилися. "Я вважаю, що це повний ідіотизм. Це повне безумство - така заява. Дім Москви (російський культурно-діловий центр, створений 2006 року), те, що збудоване на території Севастополя, зокрема житло, - це є соціальною складовою для всього населення Криму - і росіян, і українців", - зазначив прес-секретар мера Москви Юрія Лужкова Сергій Цой.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Москві назвали ідіотизмом заяви Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі