вівторок, 31 січня 2023 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС України різко відреагували на заяви президента Хорватії щодо Криму

В МЗС України різко відреагували на заяви президента Хорватії щодо Криму
Президент Хорватії фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України, заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Фото: МЗС

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними висловлювання президента Хорватії Зорана Мілановича, який заявив, що Крим нібито ніколи більше не буде Україною.

Своєю заявою хорватський лідер фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Європейська правда".

"Цікаво, чи зміг би Зоран Міланович стати президентом своєї країни з такою риторикою в 1990-х роках, коли Хорватія боролася за збереження своєї державності? Чи погодилися б його виборці закрити очі на окупацію частини території їхньої країни? Сумніваюся", – зазначив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС відповіли Ірану після виклику українського дипломата на "килим"

Він нагадав, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Однак завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави.

МЗС вважає неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України.

"Натомість ми високо цінуємо та дякуємо уряду Хорватії і хорватському народу за непохитну підтримку українців в боротьбі проти агресії Росії", – додав речник МЗС.

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми антиукраїнськими заявами.

30 січня він закликав не порівнювати ситуацію Косова з анексією Криму, заявивши, що Крим ніколи більше не буде українською територією.

Торік Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО й усіма силами заважатиме будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між РФ і Україною.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС України різко відреагували на заяви президента Хорватії щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі