четвер, 03 листопада 2011 22:07

В Івано-Франківську "смертники Чорнобиля" вимагали розпуск Верховної Ради
9

Фото: Фото: Ксенія Ліщинська

Низка громадських та політичних організацій Прикарпаття висловили недовіру владі біля будівлі облдержадміністрації в Івано-Франківську.

Протестувальники тримали в руках плакати із написами: "Верховній Раді не довіряємо!", "Судді, захистіть чорнобильців від чиновницького свавілля!", "Влада має служити людям!", "Смертникам Чорнобиля поверніть заслужений статус!" і т.д.

"Ми хочемо, щоб відбувся розпуск Верховної Ради, оскільки вона приймає закони, які працюють проти малого та середнього бізнесу. Якщо закон про "спрощенку" №85-21 набуде чинності, то перевірки розпочнуться уже в листопаді, влада забиратиме свідоцтва про реєстрацію в будь-який момент, єдиний податок зросте з 200 до 1600 грн. на місяць тощо. Цим законом влада забирає у нас ті жалюгідні копійки, які нас наразі нам вдається заробляти", - наголосив член правління ГО "Комітет підприємців Івано-Франківська" Петро Чаплінський.

Учасники мітингу прийняли звернення до президента України, у якому вимагають негайно розпустити ВРУ VI-го скликання та провести дострокові парламентські вибори.

"Якщо до 14 листопада ми не матимемо від вас, як гаранта Конституції, відповіді, що ви гарантуєте право народу України на відкликання своїх представників, то будемо змушені додати до своїх вимог ще одну вимогу про негайне проведення виборів президента України", - йдеться у зверненні.

Також мітингувальники звернулися і до народних депутатів, попередивши про можливе проведення загальнонаціональної акції громадянської непокори, а також звернулися з проханням до голови та депутатів Івано-Франківської обласної ради з проханням підтримати їхні вимоги.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську "смертники Чорнобиля" вимагали розпуск Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі