неділя, 01 червня 2008 15:20

В Івано-Франківську націоналісти провели віче "Захистимо українців в Україні"

Сьогодні в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулося віче "Захистимо українців в Україні".

Захід організували обласні та міські організації Конгресу українських націоналістів та Української партії.

Учасники віче вимагають від влади вжити додаткових заходів, "не втратити не тільки українця в Україні, але й саму Україну як державу". Вони вимагають прийняття Верховною Радою України протягом найближчого часу "необхідних законів щодо відновлення прав українців в Україні як корінної нації, зміни системи виборів, очищення інформаційного простору від окупації, прийняття дієвих законів боротьби з корупцією та внесення в український паспорт графи про національність".

У резолюції віче міститься вимога до уряду України провести ревізію кадрів щодо їх професійності та "незалежності від кланів", атестацію всіх представників владних структур на знання державної мови, впровадження дієвих заходів боротьби з інфляцією. Від президентських структур вимагають захистити територіальний та економічний простір України.

Учасники віче попереджають, що у випадку ігнорування їх вимог владними структурами вони будуть закликати громадськість України до проведення загальноукраїнських заходів протесту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську націоналісти провели віче "Захистимо українців в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі