неділя, 06 травня 2007 17:30

В Іспанії баскам заборонили брати участь у виборах

Верховний суд Іспанії заборонив участь у регіональних виборах в іспанській Країні басків більшості кандидатів від Баскської соціалістичної партії. Йдеться про 246 соціалістів, яких іспанська прокуратура підозрювала в співчутті забороненій партії Батасуна, яка виступає за відділення Країни басків від Іспанії. Верховний суд погодився з доводами прокуратури.

Окрім соціалістів з виборів були зняті й десятки незалежних кандидатів прихильників Батасуни, а також представники партії Баскський національний рух, яка, як визнали судді, служить прикриттям забороненої партії сепаратистів.

Прихильники партій, що потрапили під підозру, визнали таке рішення суду порушенням демократії. По Країні басків прокотилися демонстрації з вимогою дозволити знехтуваним кандидатам взяти участь у виборах, які призначені на 27 травня.

До заборони Батасуни в 2003 році ця партія набирала близько 10% голосів виборців. Вона була визнана незаконною за зв"язок з баскським терористичним угрупуванням ЕТА, жертвами якої за 38 років боротьби за незалежність стали більше 800 чоловік, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії баскам заборонили брати участь у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі