понеділок, 06 березня 2017 12:30

В інтересах Заходу, щоб Україна стала членом НАТО - Арсеній Яценюк

В інтересах Заходу, щоб Україна стала членом НАТО - Арсеній Яценюк
Фото: wz.lviv.ua

"Ми заплатили дуже високу ціну за відмову НАТО надати Україні План дій щодо членства 2008 року", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю програмі HardTalk на каналі BBC під час візиту до Лондона.

Арсеній Яценюк нагадав, що на саміті НАТО в Бухаресті 2008 року Україні було обіцяно підписання Плану дій щодо членства в Альянсі: "В результаті низка країн-членів НАТО відмовилися підтримати це".

"Потім Росія вторглася в Грузію. Згодом Росія незаконно анексувала Крим і направила війська в Донецьк і Луганськ. Ми заплатили дуже високу ціну за таке рішення (НАТО. – ред.)", - наголосив лідер "Народного фронту".

За його словами, Україна "реалістична і прагматична" щодо перспективи членства в НАТО: "Розумію, що ми не можемо його отримати в короткостроковій перспективі. Але в довгостроковій перспективі, якщо ми модернізуємо нашу армію, ухвалимо необхідні для українського війська реформи, - це у ваших інтересах, аби Україна була членом НАТО", - звернувся він до західних партнерів.

"Українська армія - це єдина армія, яка зупинила російські війська. Ми захищаємо ваші кордони", - сказав Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «В інтересах Заходу, щоб Україна стала членом НАТО - Арсеній Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі