неділя, 11 жовтня 2015 10:00

В ГПУ потрібна тотальна реформа - Бутусов

В ГПУ потрібна тотальна реформа - Бутусов
news.liga.net

У Генпрокуратурі треба міняти систему, а не обличчя.

Так у коментарі Gazeta.ua головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов прокоментував чутки про можливе призначення генпрокурором Павла Жебрівського.

"Мені взагалі незрозуміла кадрова логіка керівництва країни. Чому замінювати Шокіна Жебрівським?", - зауважив він.

Експерт вважає, що генпрокурор не повинен бути політичною фігурою.

"Після Яреми і Шокіна, щоб не створювати додаткові проблеми, потрібна професійна, публічна дискусія. І подивитися, хто може бути найкращим генеральним прокурором. Щоб це була просто професійна фігура, а не політична. І проблема полягає у цьому", - зауважив Бутусов.

На думку журналіста, зараз зарано говорити, кого готують на очільника ГПУ.

"Потрібне системне рішення. А думати, чи це обов'язково буде Жебрівський, передчасно. Претендент на посаду генпрокурора буде не один. Казати про кандидатури можна, коли Шокіна знімуть. Поки такий кастинг не проходить", - сказав він.

Бутусов переконаний: треба міняти підходи у роботі відомства.

"Проблема не у Жебрівському, а у підходах. Якщо Жебрівського будуть призначати, щоб він зберігав корупційну систему Шокіна, то дуже швидко стане ще гірше. А якщо буде професійний підхід, то все буде по-іншому", - зауважив експерт.

"Нуланд сказала, чого США очікують від прокуратури - тотальної реформи і зміни кадрів. Все. Тому ми маємо теж на це працювати і це зробити", - резюмував Бутусов.

Нагадаємо, що у ЗМІ з'явилася інформація, що керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський нібито може очолити ГПУ у листопаді цього року.

Зараз ви читаєте новину «В ГПУ потрібна тотальна реформа - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі