пʼятниця, 23 квітня 2021 06:32

В Євросоюзі розчаровані відсутністю політичної волі в РФ щодо війни на Донбасі

В Євросоюзі розчаровані відсутністю політичної волі в РФ щодо війни на Донбасі
В Росії немає політичної волі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі - Євросоюз. Фото: РБК

Європейський Союз розчарований відсутністю в Росії політичної волі щодо прогресу на переговорах з урегулювання конфлікту на сході України й небажанням відновити зобов'язання про припинення вогню.

"Ми шкодуємо, що відсутність політичної волі в одного з учасників Тристоронньої контактної групи й далі перешкоджає будь-яким значущим обговоренням. Засмучує те, що Росія відмовляється брати щиру участь в обговоренні відновлення зобов'язань із припинення вогню, і попри готовність, яку неодноразово демонструвала Україна, досі немає згоди про введення нових ділянок розведення, 19 нових зон розмінування або з повноцінної роботи КПВВ у Золотому й Щасті", - ідеться в заяві, виголошеній під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ в четвер

У Євросоюзі закликали Росію "взяти на себе відповідальність як учасника ТКГ і сторони Мінських домовленостей, як і зобов'язання в рамках "нормандської четвірки" й виконувати положення, за якими вона взяла на себе зобов'язання".

Європейський Союз засудив усі спроби нав'язати російські закони й норми населенню тимчасово окупованого Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей.

Також висловили занепокоєння з приводу видавання Росією паспортів жителям ОРДЛО, як і повідомленнями про можливість використання військової сили Росією для захисту таких громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії проблеми: Путін у зверненні до росіян демонстрував втому й невизначеність

Війна з РФ на Донбасі, яка не зізнається російською стороною, триває вже восьмий рік. 22 квітня в результаті обстрілу російськими окупантами загинув український військовий. Осколкове поранення виявилося несумісним із життям.

Зараз ви читаєте новину «В Євросоюзі розчаровані відсутністю політичної волі в РФ щодо війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі