четвер, 05 квітня 2007 08:52

В Естонії затвердили новий уряд

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес затвердив у середу склад нового уряду, запропонований зберігшим свій пост прем"єр-міністром країни Андрусом Ансипом.

Правлячу коаліцію в кабінеті міністрів складуть очолювані Ансипом Реформістська партія, націоналістична об"єднана партія Союз Вітчизни і "Республіка" (IRL) і Соціал-демократична партія, що перемогли на парламентських виборах 4 березня.

Окрім крісла прем"єра, реформістам дістануться портфелі голів міністерств закордонних справ, юстиції, культури, навколишнього середовища і соціальних справ, а також місце віце-спікера парламенту.

Члени IRL займуть пости міністрів оборони, освіти і науки, сільського господарства, економіки, громадського управління та спікера парламенту. Соціал-демократи очолять міністерства фінансів, внутрішніх справ і народонаселення.

У четвер, 5 квітня, новий уряд приведуть до присяги перед парламентом, після чого воно проведе своє перше робоче засідання, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Естонії затвердили новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі