понеділок, 16 червня 2008 12:38

В центрі Києва супротивники НАТО побилися з міліцією перед Секретаріатом

Близько 500 прихильників Комуністичної партії України почали пікетувати Секретаріат президента, протестуючи проти приєднання України до Плану дій з отримання членства в НАТО і подальшого вступу країни до Альянсу, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Учасники пікету не змогли підійти впритул до вулиці Банківської, на якій розташовано Секретаріат. Вони зупинилися посеред вулиці Лютеранської в напівкілометрі від Хрещатику. Пікетувальники тримали прапори КПУ і плакати англійською та українською мовами з написами "Янкі - геть із території України".

Оскільки мітингувальники все ж таки спробували прорватися через кордон міліції і металеві загороди, які перекривають вулицю, акція переросла в колотнечу зі співробітниками правоохоронних органів.

Постраждалих внаслідок п"ятихвилинної колотнечі немає.

Після цього на вулиці Лютеранській оперативно було посилено наряди міліції, а впоперек вулиці поставили автобус.

Одночасно на іншому кінці цієї вулиці стоїть пікет прихильників "Наший України" на підтримку політики євроатлантичної інтеграції України. В ньому беруть участь близько 100 людей. Вони тримають державні прапори України і прапори "Нашої України".

Нагадаємо, що в понеділок до України з візитом прибуває делегація Північноатлантичної ради на чолі з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером. Заплановано його зустрічі з президентом, спікером і прем"єром України. З метою забезпечення безпеки під час візиту центральні вулиці Києва перекрито, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В центрі Києва супротивники НАТО побилися з міліцією перед Секретаріатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі