вівторок, 02 грудня 2008 12:20

В БЮТ обіцяють в четвер і коаліцію, і спікера

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко переконаний, що у четвер у Верховній раді буде сформовано коаліцію і обрано спікера.

"В четвер буде спікер, в четвер буде коаліція, в четвер почнеться розгляд законів", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів у ВР у вівторок.

На переконання Кириленка, коаліція повинна бути створена, оскільки "у депутатів має спрацювати інстинкт самозбереження".

Коментуючи шанси Івана Плюща бути обраним на посаду голови парламенту, Кириленко зазначив, що це можливо лише у випадку об"єднання в коаліцію або з БЮТ, або з ПР.

Він також зазначив, що переговори НУНС з БЮТ з цього приводу не ведуться.

"Скажіть, як НУНС може обрати Плюща з 72 голосами? Тільки об"єднавшись або з БЮТ, або з Партією регіонів", – зазначив він.

Крім цього, за словами Кириленка, БЮТ взагалі не веде переговорів щодо створення коаліції, хоча і готовий до об"єднання "з будь-ким".

"Найбільш бажаний для нас варіант – БЮТ, НУНС і Блок Литвина. У суботу зі сказаного на з"їзді НСНУ ми чітко зрозуміли – з БЮТ ніякої коаліції. Ну тоді інші переговори мають відбутися", - додав він.

При цьому Кириленко не відповів, чи готовий БЮТ створити коаліцію з Партією Регіонів, порадивши запитати у ПР, чи готові ті до коаліції з БЮТ, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «В БЮТ обіцяють в четвер і коаліцію, і спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі