вівторок, 09 березня 2021 11:23

В "буковельському" виборчому окрузі визначилася п'ятірка лідерів парламентських перегонів

В "буковельському" виборчому окрузі визначилася п'ятірка лідерів парламентських перегонів
Фото: Укрінформ

Політолог Кирило Сазонов опублікував відомості за 1-3 березня по рейтингах кандидатів у ВО №87, до якого входить скандально відомий курорт "Буковель":

1. Олександр Шевченко, партія "За майбутнє" - 25,1%
2. Маруся Звіробій, "Європейська солідарність" - 14,8%
3. Михайло Ноняк, самовисуванець - 14,2%
4. Руслан Кошулинський, ВО "Свобода" - 12,6%
5. Василь Вірастюк, партія "Слуга народу" - 10,0%

Вибори повинні відбутися 28 березня. Зараз номінально "в розпалі" передвиборна кампанія - проте округ на карантині і охоплений санітарними кордонами. Причина - той же "Буковель", про що вже офіційно заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль і зажадав почати розслідування і визначити винних у черговому сплеску пандемії коронавірусу.

Політолог вважає, що вибори у зв'язку з настільки важкою ситуацією і, фактично, відсутністю повноцінної передвиборної кампанії з рівним доступом всіх кандидатів могли б і перенести. Але тільки за умови реальної зацікавленості лідерів гонки: перш за все, Олександра Шевченко, який має відношення до того ж "Буковелю" і позиціонується як "ставленик олігарха Коломойського". Втім, кандидата від партії влади Василя Вірастюка теж все влаштовує в ситуації, що склалася.

З огляду на різкий стрибок захворюваності і, що гірше, смертності в окрузі (плюс саме там зафіксовані випадки появи британського штаму коронавірусу), переможець "буковельських" виборів має всі шанси в'їхати в Раду на хвилі смертей.

Зараз ви читаєте новину «В "буковельському" виборчому окрузі визначилася п'ятірка лідерів парламентських перегонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі