субота, 30 жовтня 2010 16:13

В бажанні Януковича нагодувати виборців не бачать нічого поганого

В бажанні Януковича нагодувати виборців не бачать нічого поганого

Немає нічого поганого в тому, що в день виборів влада хоче нагодувати людей.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Якщо ці вибори дадуть можливість поїсти чогось, або випити склянку теплого чаю замість того, аби зранку на ринку чи в магазині тратити свої кошти людям, які не можуть собі цього дозволити, то це буде добре", - каже він.

За словами експерта, за часів Радянського Союзу ця практика була звичною.

"Тоді на дільницях були магазинчики, де продавали пиріжки, чай, пиво. Тому не треба робити з цього галасу і трагедії. Бо для громадян вибори - це свято", - наголосив Бала.

Мовляв, за період виборчої кампанії для них щось десь підлатають, щось побудують.

"І, тим більше, громадяни, які не забезпечені державою для достойного проживання, мають можливість на виборах поправляти свої матеріальні статки. Тому тут немає нічого поганого", - підкреслив він.

"Хіба якби на продуктах в день виборів була символіка Партії регіонів, тоді це вже не чесно. А так, якщо наллють чаю, чи дадуть пиріжка, то це що не хабар від влади? Ні. Люди ж владу в нас не люблять. І навіть якщо хтось бере на виборах гроші чи там якийсь пиріжок, то не факт, що ця людина за того проголосує. Характерна риса українця - це щось брати і тримати дулю в кармані", - зауважив Бала.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович закликає місцеву владу "створити святковий настрій" громадянам у день виборів.

"Там, де є така можливість, на тих дільницях, де підготовлені такі умови, організуйте, щоб було харчування, щоб люди бачили, що влада думає про них. Наш обов'язок - створити умови і для членів комісій, і для тих, хто не встиг вдома вчасно попити чаю, щоб була така можливість на дільниці", - зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «В бажанні Януковича нагодувати виборців не бачать нічого поганого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі