середа, 27 квітня 2011 10:22

В Азарова погрожують розібратися із жадібними нафтотрейдерами

В Азарова погрожують розібратися із жадібними нафтотрейдерами

Уряд України має намір ініціювати притягнення до відповідальності нафтотрейдерів, які необґрунтовано підвищують ціни на нафтопродукти.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

"Я думаю, що ми найближчим часом звернемося до правоохоронних органів для того, щоб притягнути до відповідальності тих трейдерів, які використовують галопуючі ціни на нафту в світі, щоб витягти спекулятивну складову", - сказав він.

"Є кілька трейдерів, які не витримують ціновий коридор", - уточнив міністр.

При цьому Бойко відзначив, що зі свого боку уряд створив усі умови для того, щоб ціни на нафтопродукти не підвищувалися.

Нагадаємо, 30 березня Міненерговуглепром порекомендувало учасникам ринку дотримуватися верхньої межі цінового коридору 9,75 грн/л на бензин марки А-95, і 9,25 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,25 грн. - з 9,5 грн/л на бензин А-95 і з 9,0 грн/л на дизельне паливо.

14 березня президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України взяти під особливий контроль ситуацію з цінами на бензин.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова погрожують розібратися із жадібними нафтотрейдерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі