пʼятниця, 04 лютого 2011 15:28

Усе може закінчитися так, як у Єгипті - БЮТ

Усе може закінчитися так, як у Єгипті - БЮТ

Ситуація навколо переслідування опозиції в Україні є звичайною показухою та політичною помстою і, врешті-решт, може закінчитися так, як у Єгипті.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив заступник голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції, "бютівець" Степан Курпіль.

Зокрема, Курпіль вважає, що останні заяви президента Європарламенту Єжи Бузека та заступника помічника Держсекретаря США Деніела Рассела про вибіркове кримінальне переслідування опозиції ґрунтуються на реаліях.

Водночас, опозиціонер висловив сподівання, що вищезгадані заяви повинні мати вплив на нинішню українську владу.

"Тому що та атмосфера, яка складається у світі навколо України, є надзвичайно несприйнятлива для інвестицій, для отримання позик від МВФ, для розвитку економіки", - пояснив нардеп.

Він нагадав, що за цей рік показники по свободі слова та економічній привабливості України, за даними міжнародних організацій, погіршились.

"Тому можна безмежно зміцнювати поліцію, армію, прокуратуру, посилювати репресивний апарат, витрачати мільярди, як це передбачено у теперішньому бюджеті, але від цього бюджетне наповнення не збільшиться. Від репресій ще жодна економіка не піднімалась. Економіка може підніматись лише в умовах демократії та рівних правил гри для всіх. За інших обставин це буде лише стагнація, колосальний дефіцит бюджету. Усе це може закінчитися так, як у Єгипті", - зпрогнозував Курпіль.

На його переконання, влада сама себе знищує такою поведінкою.

"Коли вони говорять про боротьбу із корупцією і водночас нічого для цього не роблять, і Міністерство внутрішніх справ чи Міноборони закуповує обладнання за явно завищеними цінами - у два і три рази - і це все проходить крізь пальці, то про яку боротьбу із корупцією можна говорити? Те, що відбувається - це просто показуха і політична помста", - резюмував "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Усе може закінчитися так, як у Єгипті - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі