четвер, 04 вересня 2008 14:47

Ющенку не сподобалась ідея Медведєва щодо привілейованих регіонів

Ющенку не сподобалась ідея Медведєва щодо привілейованих регіонів

Україна стурбована "введення в обіг" президентом Росії Дмитром Медведєвим поняття регіонів привілейованих інтересів РФ.

Про це Президент України Віктор Ющенко заявив сьогодні під час зустрічі з послами держав Великої Сімки, повідомляє прес-служба глави держави.

"Скажу відверто: нас непокоїть нещодавнє введення в обіг Президентом Росії поняття регіонів привілейованих інтересів Російської Федерації. Звичайно, ми не сприймаємо ту інформаційну кампанію, яка не є дружньою по відношенню до України. Думаю, це не відповідає духу наших добросусідських відносин", - сказав він.

Не зважаючи на це Ющенко наголосив, що Україна й надалі хоче бачити свої відносини з Росією "рівноправними та взаємовигідними", такими, якими вони мають бути у стратегічних партнерів.

"Не є нашою метою ескалація напруженості", – відзначив він. Проте, констатував Ющенко, така позиція не завжди "знаходить розуміння у наших російських партнерів".

Говорячи про позицію України щодо російсько-грузинського конфлікту, Президент підкреслив: міжнародній спільноті "необхідно зробити все можливе, щоб знайти політичний формат миротворчого вирішення" цього питання. Адже йдеться про руйнацію фундаментальних міжнародних принципів територіальної цілісності держав. Він також відзначив стурбованість української сторони щодо пасивного втягування України у цей конфлікт через використання у ньому ЧФ РФ, що базується в Севастополі.

"Нас серйозно турбує, що сьогодні не виписаний механізм, який убезпечував би Україну від такого роду відносин", – сказав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку не сподобалась ідея Медведєва щодо привілейованих регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі