вівторок, 16 жовтня 2007 11:05

Ющенко зустрівся з керівником УПЦ Московського патріархату

Президент України Віктор Ющенко відзначає гармонійність відносин між світською та духовною владами в нашій державі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив сьогодні на зустрічі з Патріархом Олександрійським Феодором ІІ та Предстоятелем Української православної церкви Митрополитом Володимиром (Сабоданом).

У ході розмови Ющенко наголосив на важливій ролі церкви в житті українського суспільства.

"Українське православ"я, окрім духовного значення, все більше відіграє важливу соціальну роль", – сказав глава Української держави, зазначивши, що йдеться про допомогу, яку церковні інституції, поряд з державою, надають людям, які її найбільше потребують. У цьому контексті Президент відзначив досить гармонійні відносини між світською та духовною владами.

За 16 років незалежності України, зауважив Ющенко, в нашій державі було відбудовано 12 тисяч храмів. "Ми поставили тему відновлення храмів на державний рівень", – сказав він.

Президент також подякував представникам православної церкви за їх "віддаленість від політичних дискусій". На переконання Ющенка, така позиція "тільки зміцнює довіру до церкви", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зустрівся з керівником УПЦ Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі