Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2007 12:13

Ющенко зустрівся із суддями КС. "Регіонам" це не сподобалось

У Партії регіонів заявляють, що президент Віктор Ющенко втручається в діяльність Конституційного Суду.

"Тільки що президент зібрав у себе суддів Конституційного Суду і веде з ними бесіди з приводу справ або справи, що знаходиться у провадженні Конституційного Суду", - йдеться в заяві Партії регіонів.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань правової політики регіонала Григорія Ільяшова, у Комітеті "глибоко обурені тим, що відбувається".

"Президент не мав права цього робити. Це – форма тиску на суддів при здійсненні ними своїх повноважень", - сказав він.

"Конституційний Суд України має чітко певне місцезнаходження. Згідно з законом, саме за місцем перебування Конституційного Суду, а не в якому-небудь іншому місці, готуються і затверджуються його рішення і висновки", - додав депутат.

Він також підкреслив, що судді КС при здійсненні своїх повноважень є незалежними і підкоряються тільки Конституції, керуються тільки чинними законами України, крім законів або їхніх окремих положень, що є предметом розгляду Конституційним Судом.

Раніше в Компартії також заявляли про тиск секретаріату Ющенка на суддів КС.

За даними комуністів, "вимоги, що висунуті Ющенком до суддів – це ухвалення на його користь рішення про неконституційність законів про Кабінет Міністрів, про імперативний мандат і про заборону неправової ревізії або скасування положень Конституційної реформи", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зустрівся із суддями КС. "Регіонам" це не сподобалось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути