вівторок, 10 червня 2008 20:42

Ющенко зупинив дію розпоряджень Кабміну щодо зміни складу НКРЗ

Президент України Віктор Ющенко своїм указом від 10 червня зупинив дію низки розпоряджень уряду від 28 травня щодо зміни складу Національної комісії з питань регулювання зв"язку України.

У документі, розміщеному на офіційному сайті глави держави, йдеться про те, що ці акти прийняті Кабміном всупереч Конституції України

В Указі зазначається, що голову та членів НКРЗ - органу, до компетенції якого віднесено регулювання природних монополій у сфері зв"язку, за статтею 20 Закону України "Про телекомунікації" призначає за поданням прем"єр-міністра України на посади та припиняє їх повноваження на цих посадах Президент України.

"Видавши названі розпорядження, Кабінет Міністрів України вийшов за межі повноважень, визначених для нього Конституцією і законами України, чим порушив вищезазначені норми Конституції України, а також вимоги положень частини другої статті 6, частини другої статті 19 та частини третьої статті 113 Основного Закону держави, які зобов"язують Кабінет Міністрів України керуватися у своїй діяльності Конституцією та законами України, а також діяти на підставі та у спосіб, що ними передбачені", - йдеться у документі.

Разом з цим Президент звернувся до Конституційного Суду України для вирішення питання про конституційність зазначених актів Кабінету міністрів України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зупинив дію розпоряджень Кабміну щодо зміни складу НКРЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі