четвер, 15 березня 2007 16:09

Ющенко знову запросив на переговори Януковича і Мороза

Президент Віктор Ющенко запрошує прем`єра Віктора Януковича, голову Верховної Ради Олександра Мороза і лідерів парламентських фракцій обговорити 19 березня кризову ситуацію у вищому законодавчому органі країни і шляхи виходу з неї.

Про це повідомили в прес-служба Президента з посиланням на главу Секретаріату президента Віктора Балогу.

Водночас він розцінює перенесення голосування у Верховній Раді за кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ як "наочне свідчення шулерських методів у діяльності парламентської коаліції".

"Ще вчора лідер Партії регіонів, прем"єр-міністр Віктор Янукович запевняв главу держави та громадськість у цілковитій підтримці президентської кандидатури на керівника МЗС. Ще не вщухли пафосні заяви про готовність до порозуміння. Проте сьогодні коаліція продемонструвала чергові політичні вихиляси, вкотре показавши суспільству - будь-які домовленості з нею не мали і не матимуть сенсу", - підкреслив Балога.

Глава Секретаріату пояснив, що він пропонував перенести на тиждень голосування щодо Огризка у зв"язку з його візитом разом із Ющенком до Данії, однак після вчорашньої зустрічі глави держави з прем"єром та спікером це прохання було відкликано. В результаті Огризко до Копенгагена не полетів і прибув до Верховної Ради.

Балога вважає, що всі заяви з посиланнями на бажання Секретаріату президента - "це квола спроба перевести стрілки".

Він нагадав, що за Конституцією саме Президент визначає кандидатуру на посаду керівника МЗС, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знову запросив на переговори Януковича і Мороза ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі