понеділок, 29 жовтня 2007 08:23

Ющенко знає, як обійтися без російського газу

Президент Віктор Ющенко вважає, що через кілька років Україна може розпочати видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря, яке в майбутньому покриє половину потреби в енергоресурсах.

"Ми повинні всерйоз зайнятися організацією власного видобування енергетичних ресурсів", - наголосив він в інтерв"ю телеканалу "Інтер".

"Це прецедент. Та угода, яка була підписана з корпорацією Venco на минулому тижні – це перший проект, який буде вести розвідку видобування нафти й газу в шельфі Чорного моря на глибині біля 2000 м. Нема технологій у нас і наших сусідів по роботі на такій глибині", - зазначив Ющенко.

"Є всі підстави говорити про те, що ми через кілька років розпочнемо видобуток нафти й газу на одному з унікальних родовищ, яке буде відкрито за цей час у всьому світі", - вважає президент.

Він назвав першою задачею покрити половину потреби в газі й нафті за рахунок цього родовища.

"З оптимізацією споживання, з лібералізацією цін поставок ми повинні вийти на перше завдання стратегічної енергетичної програми – 50% того, що ми споживаємо, ми споживаємо за рахунок внутрішнього видобутку", - наголосив Ющенко.

Він також вважає, що має бути "окрема програма по видобуванню (енергоресурсів) на суходолі, розконсервування старих скважин, в яких до 40-50% ресурсів залишилися невикористаними".


Зараз ви читаєте новину «Ющенко знає, як обійтися без російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі