понеділок, 07 грудня 2009 11:12

Ющенко здивувався українській мові Теффта

Ющенко здивувався українській мові Теффта

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт і посол Туреччини в Україні Ахмет Бюлент Меріч вручили вірчі грамоти президентові України Віктору Ющенку,

"Я маю надзвичайний привілей представляти президента (США) Обаму та американський народ в Україні", - сказав Теффт.

Теффт висловився за більш плідну співпрацю і будівництво стратегічного партнерства між Україною і США.

Теффт говорив українською мовою, на що президент України сказав: "У вас дивна українська мова", на що дипломат відзначив, "це майже всі слова, які я знаю".

У свою чергу, посол Туреччини Меріч відзначив, що Україна - та країна, яка відноситься до списку пріоритетних, з якими Туреччина розвиває відносини.

"Я отримав доручення ще більше розвивати наші відносини, які й так є дружніми. Мені для цього будуть необхідні ваші поради", - сказав турецький дипломат, звертаючись до президента України.

Теффт з дипламатичною місією прибув в Україну 2 грудня. Він зустрівся з міністром закордонних справ України Петром Порошенком і вручив йому копії вірчих грамот. Сторони спілкувалися без преси, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко здивувався українській мові Теффта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі