середа, 13 серпня 2008 08:14

Ющенко запропонував замінити російських солдатів у Грузії українськими

Ющенко запропонував замінити російських солдатів у Грузії  українськими

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що план мирного врегулювання південноосетинського конфлікту буде прийнятий найближчим часом. Про це він заявив учора в інтерв"ю українським та закордонним журналістам у Тбілісі після мітингу на підтримку єдності Грузії, пишет сайт Президента України.

"Найголовніше про що сьогодні можна говорити - процес нормалізації ситуації розпочався", - підкреслив Глава держави. На думку Віктора Ющенка сьогодні вже є сигнали, які дають змогу говорити про певний прогрес у цьому напрямку та сподіватися на успішне розв"язання конфлікту.

Чутливою темою для Грузії Віктор Ющенко назвав питання участі у врегулюванні конфлікту миротворчих контингентів з незаплямованою репутацією.

"Зрозуміло: якщо миротворці почали стріляти по людях, вони не заслуговують на довіру", - сказав Президент України, нагадавши, що українська сторона кілька днів тому вже наголошувала на важливості серйозного вдосконалення формату участі миротворців у врегулюванні ситуації у Грузії.

"Сьогодні треба говорити про те, що миротворчу формулу потрібно серйозно інтернаціоналізувати, робити більш відкритою, доступною для інших країн... Переконаний, що такі країни, як і Україна, з готовністю могли б представити в рамках міжнародного мандату свій миротворчий корпус для демонстрації чітких гарантій виконання тих зобов"язань, які можуть бути прийняті у найближчий час", - зазначив Глава держави.

Президент також висловив переконання, що останні події у Грузії привели міжнародну спільноту до розуміння важливості переосмислення багатьох компонентів сучасної політики в тому числі й у безпековому секторі. "Ситуація показала: територія у якої немає колективної моделі безпеки не може встояти перед викликом - знаходиться у колосальних ризиках; тоді політика розуму, діалогу, може легко змінитися на політику сили", - підсумував Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запропонував замінити російських солдатів у Грузії українськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі