четвер, 30 серпня 2007 08:44

Ющенко запланував проведення референдуму на наступний рік

Президент Віктор Ющенко підкреслює, що розроблений Конституційною радою проект змін в Конституцію може бути винесений на всенародний референдум. Про це він заявив учора в Чернігові.

Ющенко підкреслив, що вже сьогодні в суспільних і політичних колах країни є чітке усвідомлення необхідності реформування Конституції - інакше в країні буде важко утримати політичну стабільність.

"2008 рік, безумовно, має бути присвячений саме змінам в Конституції", - підкреслив Ющенко.

За його словами, Конституційна рада, яка повинна займатися цим питанням, представлятиме робочий орган, до складу якого увійдуть громадські і журналістські організації, представники політичних партій, юристи, судді, - тобто "люди, які мають найбільший досвід роботи з конституційним правом України".

"Таким чином, ми повинні сформувати робочу комісію, яка б на професійному рівні могла запропонувати раціональні зміни в Конституцію", - підкреслив Президент.

Саме розроблений Конституційною радою узгоджений пакет, за його словами, і повинен стати предметом всенародного референдуму.

Він зазначив, що це кращий шлях до вирішення даного питання, враховуючи "надзвичайно слабку" довіру громадян до політичних лідерів і установ, які могли б самочинно розробити нову редакцію Основного документа і провести її через український парламент.

"Це непроста дискусія, але давайте ми не боятимемося цього", - підкреслив Ющенко.

На переконання Президента, апеляція до виборців з публічним документом, розробленим Конституційною радою, стане тим кроком, після якого "ні у кого не буде сумнівів в об"єктивності і доцільності тих змін, які будуть пропонуватися" цим робочим органом.


За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запланував проведення референдуму на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі