пʼятниця, 07 листопада 2008 15:15

Ющенко запевняє, що люди знову почали довіряти банкам

Продумана позиція Нацбанку після 30 жовтня відновила довіру до банківської системи України. Так вважає Президент України Віктор Ющенко, про що він заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони e п"ятницю.

"Продумана позиція Національного банку після 30 жовтня, достатні інтервенції, демонстрація того, що ми здатні утримувати курсову ситуацію під контролем.., справила велике позитивне враження на всіх учасників ринку - і на ділову частину, і на людей. Звідси пішла довіра до банківської системи, звідси почалося нарощування депозитів, скоротився відтік валюти, і готівкової зокрема. Це велика робота. Я хотів би подякувати всім - і Міністерству фінансів, і Національному банку, і Міністерству економіки, банківській системі за те, що вдалося сформулювати єдину точку зору у рамках антикризових дій щодо локалізації проблем валютного ринку, підвищення ліквідності комерційних банків", - сказав Глава держави, якого цитує "ЛІГА".

Ющенко також закликаав Національний банк до завтрашнього дня перерахувати 1 млрд. грн. коштів НБУ до фонду гарантування внесків. "Дуже потрібно, Володимире Семеновичу (Стельмах, голова НБУ), вирішити питання перерахування 1 млрд. коштів НБУ фонду гарантування внесків", - сказав Ющенко, додавши, що це потрібно зробити "або сьогодні, або завтра, і поставити крапку". "Щоб люди відчули те, що ви домовилися про реальне фінансування джерел фонду гарантування внесків, – виконується. Ресурси фонду повинні бути збільшені удвічі", - сказав Ющенко.

Перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявляв, що Президент України Ющенко вважає, що дії Кабміну і НБУ - неадекватні й недостатні для мінімізації наслідків фінансової кризи. Крім того, Шлапак зазначав, що вжиті НБУ заходи не принесли швидкого оздоровчого ефекту, а способи впливу на банківську сферу викликають сумніви у їхній ефективності та прозорості.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запевняє, що люди знову почали довіряти банкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі