понеділок, 21 травня 2007 15:07

Ющенко запевнив ван дер Ліндена, що міжнародні посередники Україні не потрібні

Ющенко запевнив ван дер Ліндена, що міжнародні посередники Україні не потрібні

Президент України Віктор Ющенко зустрівся з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом.

На зустрічі йшлося про те, яким чином Рада Європи і ПАРЄ можуть допомогти Україні знайти політичний компроміс, як імплементується остання Резолюція ПАРЄ стосовно України. Також йшлося про необхідність інтенсифікації діалогу всіх внутрішніх сил для вирішення політичної кризи.

Під час зустрічі "ключовим розумінням" було те, що слід якнайшвидше знайти вихід з політичної кризи, адже затягування пошуку компромісу шкодить іміджу України за кордоном.

Окрім того, сторони обговорили питання можливої конституційної реформи.

Питання участі міжнародних посередників у врегулюванні політичної кризи в Україні під час зустрічі не обговорювалося. "Президент України переконаний, що Україна не потребує посередництва у вирішенні політичної кризи. Українські політичні сили здатні знайти вирішення ситуації за рахунок своїх внутрішніх заходів", – сказав заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Чалий, передає прес-служба президента.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко запевнив ван дер Ліндена, що міжнародні посередники Україні не потрібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі