середа, 12 листопада 2008 15:51

Ющенко закликає українців забути про кредити

Президент України Віктор Ющенко називає однією з причин економічної кризи надмірне споживання товарів і послуг.

Про це він сказав, відкриваючи загальнонаціональну антикризову нараду, яка відбувається сьогодні в Києві.

За словами Президента, аналіз уроків світової кризи ще попереду, однак сьогодні вже можна зробити два основних тривожних висновки з цієї кризи.

Президент сказав, що першим таким уроком кризи є необмежене захоплення віртуальними грошима. За словами Ющенка, на щастя, ця тенденція лише побіжно торкнулась України. Президент підкреслив, що другим важливим уроком кризи є те, що "треба жити по статках, треба жити по ресурсах".

За його словами, однією з основних причин кризи є бажання споживати все більше, не думаючи про майбутній розрахунок за цими ресурсами. "Суспільство тотальних кредитів підмінило країну. Такий спосіб життя приречений. Якщо хочемо розвиватися, то зобов"язані навчитися виходити з реальних можливостей економіки, бюджету", - сказав Ющенко.

Разом з тим він зазначив, що головна визначальна причина кризи для України полягає не у зовнішніх ринках, а у непослідовній, часто помилковій внутрішній політиці. За його словами, світова криза стала лише детонатором проблем української економіки.

Ющенко зазначив, що проблема полягає в тому, що виробники зосередились на зовнішніх ринках і не розвивали внутрішній ринок, не шукали внутрішнього споживача, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликає українців забути про кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі