субота, 09 серпня 2008 14:02

Ющенко закликає Тимошенко активніше боротися зі СНІДом

Ющенко закликає Тимошенко активніше боротися зі СНІДом

Президент Віктор Ющенко закликає Кабінет Міністрів підвищити ефективність роботи з боротьби з ВІЛ/СНІД.

Про це сказано в письмовому зверненні Президента до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Для стабілізації епідемічної ситуації, зниження темпів зростання захворюваності й рівня смертності, прошу вас вжити додаткових заходів щодо протидії ВІЛ-інфекції/СНІД, зокрема передбачених указом Президента України від 12.12.07 N 1208", - сказано в зверненні.

Ющенко вказав на неефективність виконання раніше поставлених перед Кабміном завдань щодо боротьби з ВІЛ/СНІД, серед яких він виділив не врегульовані урядом проблеми: неефективність роботи Національної ради з питань протидії туберкульозу й ВІЛ-інфекції/СНІД при Кабінеті Міністрів, недостатнє фінансування заходів протидії цієї епідемії, нерозробка Кабміном плану негайних заходів щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів.

Як повідомлялося, Секретаріат Президента вважає неефективної роботу Кабміну з боротьби з ВІЛ/СНІД.

Раніше в червні Організація Об"єднаних Націй вказала на зростання захворювання ВІЛ/СНІД в Україні, Китаї, Росії й США.

У квітні ООН висловила стурбованість тим, що дії української влади, спрямовані на боротьбу з епідемією СНІД в країні, неефективні.

У грудні 2007 року Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів розробити національну програму профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги й лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликає Тимошенко активніше боротися зі СНІДом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі