четвер, 22 січня 2009 12:46

Ющенко закликав не вірити солодким обіцянкам тих, хто здав Україну

Ющенко закликав не вірити солодким обіцянкам тих, хто здав Україну
Президент України Віктор Ющенко в 90-ту річницю об"єднання країни в єдину державу закликав "покласти край будь-яким штучним внутрішнім розділенням і нерозумінню".

Про це в четвер повідомляє прес-служба глави держави.

У своєму зверненні президент висловив переконання, значення цієї події "виходить за рамки політичних, тимчасових і навіть географічних обставин 1919 року".

"Не дивлячись на чужі імперії, не дивлячись на завоювання і асиміляцію, українська нація перемогла і залишилася єдиною і неподільною", - сказав Ющенко.

Він назвав Акт злуки (возз"єднання земель) "єдністю українського духу, часу і простору". "Відновлення нашої незалежності в 1991 році бере своє життя якраз з цього дня", - додав він.

Ющенко зазначив, що "ідея єдності перемогла, коли став живий ланцюг 22 січня 1990 року".

"Я хочу щиро вшнувати тих, хто 90 років тому підняв над нашою землею ідею нації, держави і нашої народної єдності", - також сказав глава держави.

"Ми переживаємо нелегкі часи з одного боку, але я переконаний, величні і знакові. Як ніколи раніше, сьогодні потрібні наша єдність, розсудливість, мудрий вибір", - підкреслив президент.

Ющенко заявив, що однією з причин, чому українська держава зазнала тимчасової поразки на початку ХХ століття, було те, що "широкі верстви людей повірили в солодку брехню більшовиків".

"Не треба бездумно вірити солодким обіцянкам. Не треба бездумно вірити політикам, які здатні відразу здати національні інтереси. Не треба сподіватися, що хтось замість нас створить успішне сьогоднішнє наше життя", - відзначив він.

На його думку, сила українців - це "єдність навколо рідної держави", яка не так часто існує серед політиків, які "часто розглядають рідну країну як черговий бізнес-проект".

"Сьогодні перед Україною виникли небезпечні загрози - нові, втім, з добре відомою нам агресивною природою. Я закликаю все українське суспільство об"єднатися навколо національних цінностей, навколо української державності", - додав Ющенко.

"Ми, українці, поважаємо всі інші народи і інші держави. Не шукаємо собі ворогів і прагнемо розширювати коло наших партнерів. Але з кожним ми зобов"язані говорити виключно з позиції гармонії наших стосунків на базі національного інтересу", - сказав президент.

"Як єдина нація, ми повинні покласти край будь-яким штучним внутрішнім розділенням і непорозумінню. Українська держава виникла на одвічних етнічних українських територіях. Тіло нашої нації єдине, дух наш спільний, наша доля неподільна", - сказав він.

Ющенко також упевнений, що "лише рідна держава, його єдність, усвідомлення того, що національний суверенітет і соборність над усе, - є заставою повнокровного, безпечного існування нашого народу".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликав не вірити солодким обіцянкам тих, хто здав Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі