середа, 28 березня 2007 13:05

Ющенко закликав Януковича зайнятися національним книговиданням

Президент України Віктор Ющенко звернувся до прем"єра Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль вирішення проблем у сфері національного книговидання. Про це йдеться у листі Ющенка до Януковича.

"Очікую від Кабінету Міністрів України створення дієвих механізмів реалізації заходів, які забезпечать сталу динаміку розвитку книговидавничої галузі, її повномасштабне відродження", – зазначив президент.

Як сказано в листі, уряд досі не здійснив реальних кроків для реалізації указу президента "Про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи в Україні".

"Крім того, як відомо, має місце згортання фінансування урядом ключових програм, спрямованих на підтримку української книжки: у 2006 році, порівняно з попереднім", – зазначає Ющенко.

У листі вказується, що реальне фінансування заходів бюджетної програми "Забезпечення розвитку та застосування української мови" скоротилося майже втричі, а видання соціально важливої літератури в рамках програми "Українська книга" профінансовано менше, ніж на третину.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликав Януковича зайнятися національним книговиданням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі