четвер, 21 лютого 2008 08:25

Ющенко задоволений зустріччю із Саркозі

Ющенко задоволений зустріччю із Саркозі
Президент України Віктор Ющенко має намір зустрітися з лідерами європейських країн для обговорення можливого приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Про це він сказав журналістам після закінчення зустрічі з президентом Франції НіколяСаркозі в середу в Парижі.

Ющенко підкреслив, що він залишився задоволений результатами переговорів. "Відбувся діалог, який цілком влаштовує Україну", - відзначив він, підкресливши: "Розмова була продуктивною".

В той же час Ющенка не уточнив, чи вдалося йому переконати Саркозі підтримати заявку України на приєднання до ПДЧ на саміті НАТО в Бухаресті в квітні. Відповідаючи на питання, чи змінила французька сторона свою позицію, висловлену держсекретарем Жан-Пьером Жуйє щодо неготовності України приєднається до ПДЧ на саміті в Бухаресті, Ющенко відзначив: "Президент Франції залишився на прекрасній позиції".

На уточнююче питання, чи підтримає Франція приєднання України до ПДЧ, президент сказав, що він задоволений характером дискусії і її змістом.

Ющенко підкреслив, що винятковим правом України є формування своєї оборонної політики. "І Франція всіляко розділяє ці українські прагнення. Сьогодні, на мій погляд, дуже важливо провести активні консультації в колі наших європейських друзів", - сказав він.

Президент України повідомив, що обговорив з Саркозі питання підписання посиленої угоди УКРАЇНА-ЄС. "Зараз ми говоримо про той формат угоди, який би дав європейську перспективу для України і це є суттю політичної частини цієї угоди", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що з цього питання Україна знаходить повне взаєморозуміння з французькою стороною, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко задоволений зустріччю із Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі