вівторок, 08 липня 2008 10:17

Ющенко з дружиною їде до Австрії

Президент України Віктор Ющенко разом із дружиною Катериною Ющенко 8 липня ц.р. відвідає з офіційним візитом Австрійську Республіку, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко проведе зустріч із Президентом Австрії Хайнцем Фішером і Федеральним канцлером Альфредом Гузенбауером. Також глава держави відвідає австрійський парламент, де зустрінеться з його головою Барбарою Праммер.

Під час зустрічей сторони планують обговорити широкий спектр питань двосторонньої політичної, економічної, культурної співпраці, співпраці на регіональному рівні, актуальні проблеми міжнародного характеру.

Серед інших тем глава держави має намір торкнутися питання щодо стану реалізації підписаної між Україною та ЄС Угоди про лібералізацію візового режиму та реадмісію й усунення проблемних аспектів у виконанні окремих положень цієї Угоди з боку Австрії.

Також планується обговорити можливості взаємодії у сфері енергетичної безпеки з одночасним обговоренням перспектив двосторонньої співпраці щодо налагодження в Україні виробництва біодизельного палива та етанола, а також запозичення австрійського досвіду енергозбереження і використання альтернативних джерел енерговиробництва.

Крім того, у контексті підготовки до Євро-2012 буде зроблено акцент на зацікавленості української сторони перейняти позитивний досвід успішного проведення Австрією нинішнього Чемпіонату Європи з футболу, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко з дружиною їде до Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі