Ексклюзиви
пʼятниця, 09 травня 2008 14:24

Ющенко вже має прохання до Медведєва

Президент Віктор Ющенко підтримав ідею створення спільного пам"ятника воїнам ОУН-УПА й Червоної армії як пам"ятника захисникам Батьківщини.

Про це глава держави сказав у ході спеціальної програм "Дуель" в ефірі телеканала "Україна" у четвер увечері.

"Ми будемо все робити для того, щоб цей проект був реалізований в Україні", - сказав президент.

Він знову висловився за встановлення примирення між ветеранами ОУН-УПА й Радянської армії й підкреслив, що буде робити все як президент, "щоб одна сторона поважала іншу".

Відповідаючи на запитання, коли воїнам ОУН-УПА буде наданий статус учасників визвольного руху, президент відзначив, що в даному питанні остаточне слово за Верховною Радою. "Прийняття статусу - це виключне право українського парламенту", - сказав Ющенко.

Він також заявив, що готовий звернутися до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва з проханням зробити для громадян України більш доступними матеріали Центрального архіву Міністерства оборони, що мають відношення до фронтів Великої Вітчизняної війни на території України.

"Я міг би офіційно звернутися до президента Росії з проханням зробити кроки по допуску до архівів", - сказав Ющенко. Він також висловив думку, що російська сторона піде назустріч у цьому питанні.

Президент також пропонує всім зацікавленим особам обговорити питання мінімізації помилок про історію Великої Вітчизняної війни в підручниках.

"Це питання й влади, і Міністерства освіти, й уряду, і Верховної Ради", - сказав Ющенко.

Він повідомив, що після святкування Дня Перемоги ініціює проведення в секретаріаті президента круглого столу за участю ветеранських організацій і представників Міністерства освіти для усунення всіх помилок у підручниках, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вже має прохання до Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути