вівторок, 02 жовтня 2007 12:22

Ющенко вважає Тимошенко своїм смертним ворогом - "The Guardian"

Англійська газета "The Guardian" вважає, що Партія регіонів виграє в дострокових парламентських виборах і буде формувати коаліцію.

Про це говориться в редакційній статті газети, що вийшла у вівторок під заголовком "На смак і колір".

"Його (Віктора Януковича) партія, зважаючи на все, все-таки виграє парламентські вибори, хоча для того, щоб зберегти за собою посаду прем"єр-міністра, Януковичу буде потрібно сформувати коаліцію", - пише видання.

Також газета відзначає, що "у виборів є і другий переможець - неоліберал Юлія Тимошенко, героїня помаранчевої революції, яка зняла щедрий політичний врожай з невдоволення народу владою і багатіями - незважаючи на те, що сама відноситься і до тих, і до інших".

"Вона теж заявляє, що має право на формування нового уряду", - відзначає видання.

Також газета пише, що єдиною партією, яка "безсумнівно програла", є "Наша Україна".

Також газета упевнена, що "після трьох років політичного хаосу, варіантів у Ющенка значно менше, ніж раніше: або закопати сокиру "міжпомаранчевої" війни з Тимошенко (яку він, до речі, два роки тому сам же і звільнив з посади прем"єр-міністра, попутно обвинувативши у всіх владних гріхах), або піти під політичний вінець з Януковичем".

"Сьогодні Ющенко вважає Тимошенко своїм смертним ворогом і готовий практично на все, щоб вона знову не стала прем"єром. Йому навіть легше піти на союз з ідеологічним супротивником Януковичем", - продовжує газета.

"Однак Ющенко має ще і думати про те, які в нього будуть перспективи через два-три роки, коли Україні прийде час президентських виборів. Його партія вже сьогодні сильно відстала від другого місця, а після декількох років партнерства з професійною партійною машиною Януковича може і зовсім зникнути", - припускає газета.

Більше того, видання також помилилося з кількістю виборів, що пройшли в Україні:

"Життя в Україні тече своєю чергою - після четвертих за рахунком після революції парламентських виборів країна як і раніше в політичному тупику".

Також газета вважає, що багато чого буде залежати від того, "з ким ввійдуть у союз дрібніші партії - комуністи, соціалісти і прихильники колишнього президента Леоніда Кучми, що також утворили свою партію".

"Плюси, проте, все-таки в наявності: вибори пішли в справедливій боротьбі, і за три роки українська демократія лише підсилилася. А що до того, що країна весь цей час знаходиться в стані перманентної політичної кризи, то дякувати за це треба не демократії, а її неадекватним лідерам", - резюмує видання.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає Тимошенко своїм смертним ворогом - "The Guardian" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі