четвер, 25 вересня 2008 10:18

Ющенко вважає, що світова фінансова криза не зачепить Україну

Президент Віктор Ющенко вважає малоймовірними значні негативні наслідки для України світової фінансової кризи.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

"Переконаний, Україна впорається з тими викликами, які сьогодні торкнулися наших сусідів, і ми гідно знайдемо відповідь загрозам, які склалися навколо українського ділового, фондового й іншого ринків", - цитує прес-служба заява Президента.

Ющенко зазначив, що поки Україна не відчуває сильного негативного впливу світової фінансової кризи, хоча певні негативні тенденції в економіці існують.

Серед таких негативних тенденцій Президент назвав скорочення експорту металопродукції, будівельних конструкцій, погіршення ситуації на фондовому ринку.

Водночас, як думає Ющенко, у нинішній ситуації важливо не допустити одночасного виникнення проблем на фондовому й валютному ринках, що могло б піддати ризикам платіжний, торговельний баланс і держбюджет.

У зв"язку з цим перед від"їздом у США 22 вересня Президент провів відповідні переговори із главою Національного банку Володимиром Стельмахом.

Як повідомляло агентство, перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак вважає малоймовірним негативний вплив світової фінансової кризи на українську економіку.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що світова фінансова криза не зачепить Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі