понеділок, 11 червня 2007 10:22

Ющенко вважає, що СНД не вистачає "системної роботи"

"Україна хоче бачити роботу СНД більш системною", – наголосив Президент України Віктор Ющенко після завершення вчорашньої неформальної зустрічі глав держав-учасниць СНД у Санкт-Петербурзі, повідомляє прес-служба Президента. Питання подальшого розвитку СНД було серед головних на вчорашній зустрічі, зауважив він. Ющенко нагадав, що Україна внесла свої пропозиції до проекту Концепції подальшого розвитку Співдружності. "Сьогодні кожна країна-учасниця СНД внесла свої пропозиції до першого варіанту Концепції. Україна внесла серйозний пакет, який, по суті, є альтернативним варіантом", – зазначив він. "Ми домовилися, що до жовтневого саміту ми отримаємо від Секретаріату СНД відповідну позицію щодо врахування чи неврахування цих пропозицій", – зазначив Президент України.

За словами Віктора Ющенка, під час учорашньої зустрічі було домовлено, що кожен рік слід присвячувати співробітництво в рамках СНД одному питанню. "На цей рік ми домовилися, що наступні 12 місяців будуть у діалогах, у співпраці присвячені питанням міграції людей", – сказав Президент. Зокрема, йдеться про необхідність уніфікації законодавства у цій сфері.

На думку В. Ющенка, також було б доцільно звернути увагу на питання гарантій прав громадян у сфері пенсійного забезпечення, в тому числі, можливості отримання пенсій в усіх країнах СНД, якщо людина працювала в якійсь із цих держав.

Також Президент України висловився за уніфікацію соціальних стандартів, зокрема, стосовно учасників Великої Вітчизняної війни. "Такого роду ініціативи, це – другий крок, який ініціюватиме Україна в роботі Співдружності", – сказав Ющенко, передає РБК.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що СНД не вистачає "системної роботи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі