середа, 27 серпня 2008 15:08

Ющенко висунув Раді кілька вимог

Президент Віктор Ющенко вимагає терміново доопрацювати в бюджетному комітеті парламенту проект бюджету на 2008 рік, не чекаючи подання нового законопроекту від уряду.

Таку вимогу президент озвучив на зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, повідомляє прес-служба президента.

Як відомо, у липні Рада не змогла ухвалити жоден з проектів – ні урядовий, ні президентський - у першому читанні і відправила їх на доопрацювання в профільний комітет.

Президент вважає, що ці законопроекти потребують корегування з урахуванням тих змін, що були ухвалені парламентом для подолання наслідків стихійного лиха.

Зокрема, мають бути враховані вже прийняті парламентом зміни, і 5 мільярдів, спрямованих на подолання наслідків повені, вилучені з ресурсної бази бюджету, а решта -розподілені, у тому числі з урахуванням тих пріоритетів, які визначав у своєму законопроекті президент України.

Крім того президент вимагає від парламентського комітету (очолюваного депутатом комуністом Ткаченком) розглянути його поправки до законів про "Про Державну програму приватизації на 2008-2012 роки" та "Про внесення змін до деяких законів з питань приватизації" та максимально їх врахувати.

В іншому разі можливість підписання президентом зазначеного вище законопроекту виглядає сумнівною, попередив Ющенко.

Ющенко також наголосив на необхідності завершення Україною процесу виконання зобов"язань, взятих при вступі до СОТ, які мають дотримуватися беззастережно, зокрема, прийняття закону "Про внесення змін до Закону України "Про митний тариф" з урахуванням пропозицій президента.

Крім того Ющенко також нагадав про необхідність прийняття усіх законопроектів, пов"язаних з підготовкою України до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Говорячи про необхідність прийняття ухвалених в першому читанні законопроектів щодо проведення судової реформи, які ініціював президент, Ющенко вкотре закликав не розглядати пропоновані законодавчі зміни з позиції окремих особистостей, які очолюють сьогодні ті чи інші судові інстанції.

"Ці законопроекти потрібні Українському народові та державі, яка взяла на себе відповідні зобов"язання перед європейською спільнотою", - наголосив він.

Президент також нагадав про пакет антикорупційних законопроектів, що були ухвалені в першому читанні ще у грудні 2006 року і до цього часу не розглядалися парламентом.

Йшлося також про необхідність прийняття низки економічних законопроектів.

Президент висловив Голові Верховної Ради своє сподівання щодо того, що парламент напередодні 75-ї річниці Голодомору підтримає його законодавчу ініціативу щодо встановлення відповідальності за заперечення Голодомору, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко висунув Раді кілька вимог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі