вівторок, 16 вересня 2008 22:39

Ющенко: вища школа повинна говорити одним голосом

Президент України Віктор Ющенко закликав ректорів вищих навчальних закладів консолідуватися довкола теми розвитку вищої освіти в Україні.

"Вища школа повинна навчитися говорити одним голосом", – сказав Президент, завершуючи нараду з ректорами, яка була присвячена забезпеченню доступу до якісної вищої освіти.

"Нам потрібно бути мобільними, дієвими, якщо ми хочемо сьогодні виграти змагання у вищій школі", – зазначив Ющенко, підкресливши, що від позиції керівників вишів "залежить поведінка мільйонів людей".

Глава держави заявив, що готовий надавати підтримку в актуальних питаннях розвитку вищої освіти, які порушуватимуть ректори вишів.

"Для мене дуже важливо, щоб ректори вищих навчальних закладів використали шанс сформувати нову модерну і якісну політику вищої школи", – запевнив Ющенко.

Також Президент запропонував створити робочу групу з представників керівництва ВНЗ, яка сформулювала б план дій щодо розвитку цієї сфери освіти на 2008-2009 роки. На думку глави держави, такий план має формуватися із конкретних прикладних кроків, на реалізацію яких мають бути спрямовані спільні зусилля керівників вищої школи та влади, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко: вища школа повинна говорити одним голосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі