пʼятниця, 16 листопада 2007 16:22

Ющенко вірить, що Україна може стати першою у світі

Президент Віктор Ющенко переконаний, що потенціал аграрної галузі спроможний вивести Україну в число світових лідерів за економічним і соціальним розвитком.

Однак для цього, за словами президента, бракує відповідальної послідовної і системної аграрної політики держави, яка би базувалася на сучасних розробках і передових технологіях.

На цьому Ющенко наголосив у п"ятницю під час зустрічі з героями України – аграріями, яка відбулася у приміщенні Національного аграрного університету з нагоди дня працівників сільського господарства, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент висловив свою думку щодо основних проблем галузі, серед них – відсутність нормального відкритого прозорого ринку землі.

Земля скуповується за безцінь, зосереджується в одних руках і стає предметом спекуляцій, заявив Ющенко.

Президент переконаний, що якісний розвиток аграрного виробництва, як і прихід стратегічного інвестора, неможливий без створення ефективного повноцінного ринку.

У цьому контексті глава держави наголосив, що продовження мораторію на продаж землі завдало українському селянинові значних втрат.

Окрему увагу президент звернув і на відсутність чіткої, економічно обґрунтованої стратегії розвитку зернового сектору.

Крім того він висловився за необхідність створення єдиної зернової біржі, яка надасть можливість виробнику отримати ринкову ціну на свою продукцію.

Президент висловив переконання, що серед основних завдань нової аграрної політики держави належне місце має посісти соціальна сфера. Насамперед йдеться про підвищення рівня оплати праці сільським працівникам.

Глава держави закликав усіх присутніх об"єднати свої зусилля і запропонувати шляхи подальшого розвитку аграрної галузі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вірить, що Україна може стати першою у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі