четвер, 24 квітня 2008 09:19

Ющенко вирішив адаптувати Україну до норм СОТ

Ющенко вирішив адаптувати Україну до норм СОТ
Президент Віктор Ющенко схвалив низку законів, які необхідні для адаптації України до норм Світової організації торгівлі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Зокрема, Ющенко схвалив зміни до деяких законодавчих актів з питань захисту національного товаровиробника від субсидованого, демпінгового й зростаючого імпорту.

Законом вносяться зміни до низки чинних законів, зокрема, до закону про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту.

Він передбачає, що при розрахунку цих збитків береться найбільш значне зниження ціни на відповідний товар.

Також збільшується строк подачі відповідей на питання зацікавлених сторін з 34 до 37 днів.

Крім того, Ющенко схвалив закон про стандарти, технічні регламенти й процедури оцінки відповідності.

Закон визначає умови й порядок залучення до робіт з оцінки продукції на відповідність установленим вимогам тих органів сертифікації, які не є резидентами України, передбачає розширення мережі таких органів.

Також Ющенко схвалив закон з питань інтелектуальної власності в частині виконання вимог, пов"язаних із вступом країни до СОТ, пишуть Українські новини.

Закон передбачає надання правової охорони традиційним географічним і негеографічним назвам, що походять від певного географічного місця.

Закон уточнює список документів, які повинні подавати іноземці для одержання прав охорони на заявлену вказівку походження товару в Україні, він також містить положення про використання знака в доменних іменах і визнання знака добре відомим.

Всі закони Верховна Рада прийняла 10 квітня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вирішив адаптувати Україну до норм СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі