понеділок, 03 грудня 2007 10:42

Ющенко вимагає закрити шахту ім. Засядька

Ющенко вимагає закрити шахту ім. Засядька
Президент України Віктор Ющенко наполягає на негайному повному закритті шахти імені Засядька до з"ясування всіх обставин і причин трагедій.

"У зв"язку з черговою аварією на шахті ім. Засядька міста Донецька, яка призвела до людських жертв, наполягаю на негайному повному закритті цієї шахти до з"ясування обставин і причин трагедій, які сталися 18 листопада, 1 і 2 грудня цього року", - говориться у телеграмі Ющенка направленій прем"єр-міністрові України Віктору Януковичу, повідомляє в понеділок прес-служба глави держави.

Президент вимагає невідкладного проведення службового розслідування дій посадовців, в т.ч. керівників відповідних державних органів, які допустили службову халатність, дозволили роботу шахти до з"ясування причин першої трагедії.

"Матеріали такої перевірки направити генеральному прокуророві України для застосування передбачених законодавством заходів реагування. Про результати інформуйте мене особисто в триденний термін", - відзначає глава держави.

За останні два тижні на шахті ім. Засядько трапилися три великі аварії.

18 листопада 2007 на шахті сталася найбільша за роки незалежності України трагедія - в результаті вибуху метано-повітряної суміші загинув 101 гірник (один з них помер в лікарні), 10 тіл загиблих дотепер не витягнуті на поверхню.

В суботу, 1 грудня, о 5:55 за місцевим часом на шахті знову трапився вибух. За даними на ранок неділі, в лікарнях після двох вибухів на шахті знаходяться 90 гірників. "43 людини - з 18 листопада і 47 - після вибуху 1 грудня", - повідомили в МНС.

Третій вибух прогримів у неділю, 2 грудня, - під час проведення робіт зі зведення перемичок по ізоляції пласта. На момент вибуху в шахті знаходився 231 працівник рятувальної служби і шахти. П"ятеро рятувальників отримали смертельні травми.

На лікуванні після трьох вибухів знаходяться 156 гірників (40 - з 18-го листопада, 50 -- з 1-го грудня і 66 - з 2-го грудня).

До цього з 1999 року на шахті Засядько сталися чотири крупні аварії, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає закрити шахту ім. Засядька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі