вівторок, 22 січня 2008 09:41

Ющенко вимагає від Тимошенко терміново відмінити перелік приватизації на 2008 рік

 Президент України Віктор Ющенко просить прем"єр-міністра ЮліюТимошенко терміново відмінити рішення про перелік підприємств, що підлягають приватизації у 2008 році.

Про це він заявив під час щотижневої зустрічі з главою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомила прес-служба Глави держави.

Зокрема, Ющенко нагадав, що на розширеному засіданні Кабміну 26 грудня минулого року він висловив пропозицію щодо того, що першочерговим повинне бути ухвалення нової редакції Закону України "Про Державну програму приватизації", "який повинен повернути чесну, прозору, конкурентну приватизацію, щоб не повторити помилок приватизації Луганського тепловозобудівного заводу, Кременчуцького нафтопереробного заводу, коли конкурсу практично не було".

"Я наполягав, щоб Уряд в цьому питанні рухався у законодавчій площині", – наголосив Ющенко. Глава держави звернувся до Прем"єр-міністра з проханням невідкладно ініціювати відміну цього рішення на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.

"Питання приватизації має особливе державне значення, він є одним з національних пріоритетів. Підхід всіх гілок влади до приватизаційного процесу повинен бути узгодженим і скоординованим", – відзначив Президент.

У свою чергу Яценюк висловив переконання, що Державна програма приватизації буде, безумовно, прийнята Верховною Радою.

Також Президент вважає, що вже найближчими днями Уряд повинен розробити, затвердити і почати реалізацію антиінфляційних заходів. За словами Глави держави, термінове реагування Уряду потрібне і щодо ситуації з мобілізацією податків і зборів до бюджету.

Також Ющенко, Яценюк і Тимошенко обговорили діяльність і фінансовий стан Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Ющенко вважає, що робота "Нафтогаза України" повинна стати предметом розгляду на одному з найближчих засідань Ради національної безпеки і оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає від Тимошенко терміново відмінити перелік приватизації на 2008 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі