середа, 02 липня 2008 14:08

Ющенко вимагає від Тимошенко домовитися зі Стельмахом

Президент Віктор Ющенко стурбований відсутністю злагодженої політики уряду і Нацбанку щодо розвитку економіки України у поточному році. Таку думку президента, висловлену ним на нараді з питань відновлення макроекономічної стабільності у середу, озвучила його прес-секретар Ірина Ваннікова.

"Президент стурбований тим, що уряд і Нацбанк не змогли дійти спільної точки зору щодо розвитку економіки нашої держави до кінця 2008 року", - сказала вона.

За словами Ванникової, на нараді Ющенко нагадав про домовленості щодо спільної позиції з цього приводу, які були досягнуті на попередній нараді, що відбулася 17 червня.

"Президент підкреслив: в країні не може бути двох різних офіційних макроекономічних сценаріїв, на базі одного з яких ухвалюються зміни до бюджету, в той час як на базі другого – зміни у монетарній політиці держави", - сказала вона.

За словами прес-секретаря президента, на попередній нараді Ющенко запропонував, що для виходу з ситуації уряд і Нацбанк мали узгодити між собою один чи кілька сценаріїв розвитку макроекономічної ситуації.

Ще одним кроком, за словами президента, мав стати офіційний прогноз валютно-курсової політики на 2008 рік.

"Це ті сигнали впевненості, переконливості, які повинен отримати ринок", - процитувала Ванникова Ющенка.

За її словами, на нараді у президента присутні, зокрема, прем"єр Юлія Тимошенко, спікер Арсеній Яценюк, міністр економіки Богдан Данилишин, міністр фінансів Віктор Пинзеник, голова НБО Володимир Стельмах, голова ради НБУ Петро Порошенко та представник президента в Кабміні Олександр Шлапак.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає від Тимошенко домовитися зі Стельмахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі