четвер, 03 квітня 2008 12:35

Ющенко вимагає у Тимошенко звільнити соратників Медведчука

Ющенко вимагає у Тимошенко звільнити соратників Медведчука
Президент очікує, що кадрові ініціативи уряду відповідатимуть букві і духу угоди про створення Демократичної коаліції. На цьому Віктор Ющенко наголошує у надісланому сьогодні листі до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Ющенко зазначає, що під час його зустрічі з народними депутатами України – представниками блоку "НУ – НС" з їх боку було порушене питання щодо перебування на урядових посадах осіб, чия репутація і ділові якості, виявлені в попередні роки, не відповідають принципам, на яких будувалася Демократична коаліція.

Так, на посаді першого заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України перебуває колишній заступник Віктора Медведчука в Адміністрації Президента Кучми Олексій Іщенко, який "забезпечував" потрібний результат для Віктора Януковича на виборах 2004 року, очолюючи в Адміністрації Управління із взаємодії з регіонами.

"Олексій Іщенко був одним з тих лідерів СДПУ(о), хто 20 січня 2005 року підписав заяву щодо неможливості своєї подальшої діяльності в органах виконавчої влади та перехід в опозицію. Що він тоді робить в уряді Демократичної коаліції?" – наголошує Ющенко.

Також, підкреслює Президент України, на посадах у центральних органах влади перебувають такі наближені до Медведчука особи, як Тарас Козак (заступник Голови Державної митної служби) і Олександр Паршин (перший заступник Голови Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів).

"Їх перебування на посадах у попередньому уряді означало виконання тодішньою коаліцією союзницьких зобов"язань перед СДПУ(о). У такому разі виникає запитання про їх роль сьогодні", – зазначає у листі Президент.

Глава держави також звертає увагу, що з незрозумілих причин залишається на посаді керівника Держкомархіву комуністка Ольга Гінзбург. "Представник КПУ зловживає своїм службовим становищем для перешкоджання державній політиці встановлення історичної справедливості, а з Держкомархіву вимушені йти досвідчені професіонали. Невже КПУ є частиною коаліції, що її представник так впевнено почуває себе на урядовій посаді?" – підкреслює В. Ющенко.

Зрештою, наголошує Глава держави, радником Прем"єр-міністра України призначено Олександра Задорожнього, "який фактично нав"язував народним депутатам України волю Віктора Медведчука, зокрема під час спроб провести так звану "політичну реформу" і забезпечити передачу влади в країні за сценарієм СДПУ(о)".

"Чинний уряд декларує принципи відкритості і прозорості прийняття рішень. У першу чергу це має стосуватися кадрових рішень, оскільки саме від цього залежить ефективність і стабільність роботи демократичної коаліції. У цьому контексті цікаво, чи обговорювалися кандидатури зазначених службовців Радою коаліції? Чи розглядалися інші кандидатури, чия діяльність відповідала би принципам, на яких засновувалася Демократична коаліція?" – йдеться у листі Президента.

Ющенко висловлює сподівання на принципову оцінку коаліцією загалом і Прем"єр-міністром зокрема реальних досягнень зазначених осіб, і прийняття Кабінетом Міністрів України відповідального рішення щодо їх подальшого перебування на посадах.

"Очікую також, що подальші кадрові ініціативи уряду відповідатимуть букві і духу угоди про створення Демократичної коаліції", – наголошує він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає у Тимошенко звільнити соратників Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі